CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

i .p0LLow.u,,,u.p0LL0w mE**

Wednesday, April 13, 2011

mengamuk dalam kelas

hari ni..terasa ckit gundah gelana hidup.pagi2 lg da xbes..bangon lewat..ni sume gara2 fon n jam tgn xd..sungguh..sy xleh idop tanpa benda alah ni sume..tmasuk Mr.Lappie..setiap hr bgon pg.fon yg kjtkn (guna alarm kt fon..hehe)..then.spnjg siap kn dr nk g skola..mst tgk jam..setiap dtik tgk..tkot tlbey ms.tkot lmbt bciap..pas2..mst nk kna pk..nk bw Mr Lappie g skola ke x..ye la..jam n fon bw..xadil la kn law xbw Mr Lappie..tp nk bt cmne..brt…law ad keje je bw..law x,,sy xbw lerr..tgal Mr Lappie kt uma..hehe~

hr ni,,bgon lmbt,,kelam kabut bciap..then,,g skola..smpi skola..dpt relief kls 3 KE 2..bengam ler plak..sllu dpt relief kls hujung2..xperna nk bg kls yg atas2..haish..sje je bg sy bengam..da msk kls tu..tgal student laki je..gegurlz sume msk bengkel..pas2,,yg laki ni..da pesan awal2..duk diam2..jgn bt bising..diorang ckp “OK CIKGU”..so..sume bt keje masing2..mmg senyap kls kli ni..xseperti biasa..biasanya law msk kls ni..mst nk mrh2..tp ku sangka panas smpi ke ptg,rupanya ribut petir kilat di tengah hr,,hihihi,,bila da lama dlm kls tu,tibe2 de bdk bt prgai..pljr melayu lak tu..nk ckp kurang ajar tu,agak la kurang ajr nya,,namanya MOHD NAI*,,yes,,sy tulis kt cni,,supaya,,sape2 kwn dia yg baca entry ni,,blh tlg gtau dia,,bahawa dia sgt kurang ajr dgn cgu,,da la muka xansem,xcerdik,kurang ajar,xreti hormat orang tua,prgai buruk,,hurmm,,xtau la kt celah mana lg orang nk nilai dia tu,,agaknya,law msk ptdngn plh calon menantu,,awal2 lg kena reject..nk tau pe yg dia bt dlm kls td?.(alamak..tbe2 mls nk menaip..huhu)..xpe..sy bg 1 ayat je.yg ckop mbuktikn dia kurg ajr...spnjg duk lam kls tu,,sy xd tgi suara,,diam je,,law stdent bt silap,sy soh bdk nama Lutfi tlg bgtau kwn dia,soh duk elok2..then..mereka diam..bnyak la prstwa yg jd spnjg dlm kls ni..law student kua ikt pintu blkg,lepak2 kt koridor,,tu normal r,,mmg da jd prkara biasa pljr2 kt cni.bila mrh,msk kls,bila diam,kua blk,bla mrh,msk kls blk,cmtu la sllu nya..hr ni..bnyk kali tgur bdk,mb bengam kot bdk tu,mane x nya,sllu kena tgur,sume dia bt slh,,(mmg yg dia bt slh,cmne xmrh,,hehe)..tbe2,,bila bunyi loceng,wktu sy relief da abes..bdk tu dgn kurang ajar nya ckp “HAA..BLAHH”..apa pndpt korang?kurang ajar x?sy pe lg.mnta r nama dia..(wpon da tau ms tu nama dia)..dia ckp “nk bt pe?”.sy ckp “ada r sbb nya”.dia ckp lg “law sy xnk bg?”..sy ckp “mohd naim bin apa?”..dia terdiam..tkejut kot tau nama dia....kunun nya amek nama td nk bg kt En Loh..tp sy bkn jht sgt pn..reti jg kesian jg kt student,cian jg tgk student kena rotan.kna denda.so,amek nama td,sbg utk takot2 kn mahkluk tu je..hehe~

abes kisah  1..kita smbung kisah 2..kisah ni..sgt2 menguji keimanan sy..xtau la,,nape hr ni,,tbe2 badmud..

tadi pagi..lps abes relief kls 3 ke 2,,sy marking keje skola bdk2 4 ik 2..ntah cmne,,tibe2 rs cm kaciwa tgk hw dioram..sy cek2..ckit je yg hntr..cm biasa..sy akan tick nama sape yg hntr n xhntr keje kt senarai nama pljr 4 ik2..yg hntr 11..hw lg 1,yg hntr 7 je.yg lain2 mna?skit nya ht..da bg ms smpi 3 minggu..siap da bincang da jwpn dlm kls..minta salin balik je jwpn yg sy bg dlm kls..pn xleh nk ciap…3mgu bg ms..bayang sndr..kwn2 yg len elok je siap..tp nape yg lain2 ni xsiap..sadis sgt2..lg cdey bila ngah mark hw tu, tibe2 kak fadzilah dtg,,bg senarai nama bdk yg ponteng kls smlm..(smlm sy xd,,jd guru pengiring utk macth volleyball)..then..tgk2 nama..nama yg sm je sllu ponteng.yg sllu bt hal dlm kls..yg xciap keje skola..sm je..skitnya hati ni..

da 4 bln skola..lgsung xd ksdrn bdk2 ni..law sume pndi xpe..ni..da r ujian hr tu fail..pastu lam kls main2…hw xsiap,kls ponteng..nk soh sy ckp pe lg???sakitnya ya Allah,,sakit,,dr pg,,istighfar..mulut xhenti2 istighfar,,sbr kan lah ak Ya Allah,,ak xnk mrh2…tp,,mmg xleh nk thn,,sy jmpa Kak fadzilah,,mnta izin dgn dia,,nk mengamuk dlm kls hr ni,,(skema nya guru pratikal ni,,nk mengamuk pn minta izin dgn guru pembimbing..huhu)..kak fadzilah ckp “ok..sy xmsk kls hr ni”..(biasanya,,tiap kali kls sy,,kak fadzilah akan msk tgk sy mengajar..hehe)..kol10 lbey tu..mmg xley nk bt ape da.membara sgt2..

Berdesing telinga, Berdau darah, bergegar otak..ketar tangan,kaki lutut,kepala n seluruh anggota badan…nk tersembol kuar biji mata, nk menangis pn ad..mmg..hampir2 menitis air mata td..cdey..cdey dgn apa yg berlaku..ni la akibatnya tlalu baik..smpi student naik kepala..keje xbuat,ponteng kls,main2 dlm kls..mcm2..sume ada…marah yg amat hari ini..bila tnya alasn,..diam..bila pksa soh ckp..dioram bg alsan “xdpt buat”,”xfaham”,”xreti nk bt”,.selama ni..cikgu ajar dlm kls..setiap kali abes 1 subtopik,mst cgu tnya, “fhm?” “ad soalan?” “ad yg kopius?” “ad yg xtau bt?”..xde..xperna ad..xperna ad sape2 ckp xfhm,xtau,,xreti nk bt,,XDE,,tp hr ni,,tgk la pe alsn dioram bg,,ad yg jwb.. “da siap..tertinggal”..alsn yg stup**..yg sllu stdent bg..pe slhnya law ckp j xbuat..xyah nk menipu..cgu pn xd skt ht..

sy pe lg,,bg blk,,yg slma ni duk tnya dlm kls,xperna ckp xfhm bla bla bla (bebel)  tu nape..MALAS nk Tanya?cgu duk bilik guru,stay smpi ptg setiap hr,xperna nk dtg jmpa, xperna dtg tanya mane yg xfhm,,cgu bt kelas tuisyen,,xperna isi nama kt kertas,xperna juin tuisyen cgu,,yg cerdik,yg bagus dlm kls,yg bt homework,yg suka btanya dlm kls,yg suka dtg blk guru,tnya pe yg xfhm,yg juin tuisyen cgu bt,yg lulus exam,,yg sama je,,muka yg sm je..yg bt prgai tu pn,,muka yg sm je..

tlg la..cgu mmg baik..cgu mmg sporting..cgu mmg blh bt kwn.cgu mmg suka bgurau..tp……..hurmm…cgu xnk mrh2..cgu syg student cgu..tp..law smpi da 2bln lbh cgu msk kls kalian..tp xperna bt hw,pnteng kls,bckp dlm kls.da bg ms yg lama utk siap kn keje..tp xsiap jg..tu bru 1 hw..cgu xsentuh nota,fail,n hw yg len lg..law cgu snrai kn sume keje yg cgu bg..mmg kuar air mata darah la cgu mngamuk hr ni..law nk cite 1-1,mmg xabes..sbr je la..

cgu tau..ad yg mrh kn cgu.lg2 bila cgu tinggikn suara,,tengking kalian td.tp cgu xlarat da nk bsabar..sbb cgu tlalu baik,kalian bt cmni kt cgu..cgu bebel2 ,,smpi kaitkan ng family,pgorbanan mak ayah,ssh pyh mak ayah cri rzki nk bg ank2 skola,nk bg anak2 jd insan bguna,spy dpt bls jsa mereka.tp,law cmni la gaya nya,mmg sia2 je parents kalian ad anak cm korang..xreti menghargai pe yg parents kalian bt...cgu xksh kalian nk mrh or benci kn cgu.cgu terima law kalian mrh or benci kn cgu.tp pk la,betol atau x pe yg cgu ckp td....

xd cikgu yg bencikn pljr2 nya,xd cgu yg xsuka pljr2 nya,xd cgu yg akn mrh bla stdent dtg jmpa n tnya pe yg xfhm,xd cgu yg mrh bila stdent ckp xfhm..xde..xde..xde..sume cgu nk sdent2 nya bjaya,,fhm pe yg dia ajr,rjin blja,jd bdk pndi,sume cgu mcm tu,sume cgu ikhlas bg ilmu kt stdent2,nk stdent2 nya bjaya,tp law cgu da bg sume ilmu,da bt mcm2,tp student xperna ada usaha utk dr sndr..cmne lg cgu nk bt?cuba ckp..cmne lg?nk soh cgu tlg jwb exam utk student ke?

Hurmm..penatnya mrh2 hr ni..ra cm nk luruh jatung..sakit,,sgt2 sakit mrh2 ni,,sume keje xleh nk bt,,mud pn xde,,biarla kalian nk benci cgu pasni.yg pnting,niat cgu ikhlas,nk ubah kalian,jd manusia yg bguna,jd pljr yg rjin bljar,yg dtg skola bkn sbb mak ayah suruh,bkn sbb nk ad sijil spm spya xssh ms dpn,bkn sbb nk jmpa kwn2,bkn sbb nk dtg gatal2 ngorat.bkn sbb tu.tp sbb nk bg kalian sdr..betapa pnting nya ilmu..utk ms dpn kalian.biar kalian mrh cgu hr ni,,tp nnt,,bila kalian da bsr,,kalian akan sdr sndr,betapa pnting nya ap yg cgu bebel2 dlm kls td,,pe yg cgu mrh2,pe yg cgu soh bt,pe yg cgu nsht kn kt kalian.ms ni kalian xkn sdr.sbb skang ms utk kalian bermain.utk buang ms.utk berpoye2,utk hanyut dgn dunia khayalan,,tp nnt,,kalian akan pk sndr..

Hurmm…nk bt keje,da xd mud,,,minta maaf sangat2 kt student 4 ik 2..cikgu xd niat nk mrh kalian.tp,law keje skola xperna ciap,kelas ponteng,dlm kls b’ckp,gelak2,main2,sape xsakit hati.sabar manusia ada batasnya.da 9mgu cgu dgn kalian.sm je.dr awl smpi skang.xd perubahan.kali ni cgu betol2 tpaksa bg nama kalian kt cgu Loh..hukuman utk kalian.lg pn,kalian da bt surat aku janji,,cgu je baik,xperna isi nama kalian dlm b0rang slhlaku,,pasni cgu tpksa bt,,xlarat da cgu nk bg muka kt kalian…

Pape pn..berjuta kemaafan cgu pohon.terutama pd yg bt sume keje cgu,yg sllu dtg skola.yg patuh arahan cgu,yg hormat cgu,.dsbbkn kwn2 kalian.kalian kena dgr cgu mrh2 n bebel hr ni…sakit Ya Allah.skit sgt mrh2 neh..hrp2 sume berubah..xd da buat perangai lg pasni..hrp sgt sume berubah..law xberubah jg,xtau la cmne time cgu xd nnt,,xtau la cmne cgu fadzilah nnt..da la cgu kalian tu skit..law kena ajr kalian ni..blh mati cgu awk tu..so,,cgu doa kan kalian dilebutkn ht,,ad kesdrn utk berubah..hrp sgt..cgu syg kamu sume..cgu hrp,,pprksaan ptghn thn nnt,,sume ank didik cgu akan lulus..cgu syg kalian..ank didik cgu 4 ik2 n 4 ik1…

[mood :kecewa yg amat]

10 comments:

Ryu Hazmie said...

sabor jelar!!

Farina Othman said...

sabar ye cikgu :)

ezzaFarEezaShahRizaL said...

en zul:xlarat nk sabo en zul..rs cm nk humban dlm loji tayek je..huhu~

ezzaFarEezaShahRizaL said...

ina:baik..thanks dear..sudi dgr cite cgu,,syg kamu lbey la..huhu~

Anonymous said...

cbrn guru ms kini..sbr ye geng..ak doakan ko tabah melayari onak duri sbg guru..

ezzaFarEezaShahRizaL said...

thanks bebep~

Anonymous said...

lily:cian nya awk..tabah ek kwn..moge stdent2 awk sume sdr n berubah..pnt nya dpt stdent cmni..xtau hrgai pengorbanan guru..sbr ek

Anonymous said...

b:gilo kurg ajr..nape mu xg pang je kt muka bdk yg ckp blahhh tu..law ak..mau ak tampo sebiji..nmpk kurg ajr sgt...eii..thn la mu jd cgu..ak xd nya nk jd cgu..xsbr..1bln ngajar,msk pnjra,sbb suka pukul stdent,haha

ezzaFarEezaShahRizaL said...

thanks lili..amin..hopely mereka sdr..hrp jg pe yg muni bebel td,xsia2,,huk3~

ezzaFarEezaShahRizaL said...

law blh..ak mmg nk bt cmtu b..tp..nnt ak msk pnjara lak xpsl2..hihi..